Szeptember 26-ig lehet jelentkezni a CEU inkubációs programjába

A CEU InnovationsLab idén ősszel is elindítja a startupokat támogató egyéves inkubációs programját. A nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkező inkubátorház az egyéni szakmai mentorálás, a vállalkozói know-how és a kapcsolati tőke mellett befektetőkkel való találkozást is kínál a program résztvevőinek.

Ötödik alkalommal indítja el a Közép-európai Egyetem (CEU) keretében működő CEU InnovationsLab (CEU iLab) a startup ötleteket felkaroló őszi kohortját. A 2016 óta működő CEU iLab a fiatal vállalkozásokat segíti, szakmai támogatást nyújtva az ötlettől az üzleti életképességig. A 2021 októberében induló inkubációs program elsőszámú célja, hogy felkészítse a vállalkozókat az üzleti élet kihívásaira, miközben folyamatos mentorálással, visszacsatolással és a legkorszerűbb nemzetközi módszerekkel támogatja a programban résztvevő csapatokat.

„A magyar és a közép-kelet-európai startup ökoszisztéma legnagyobb kihívása az, hogy olyan képességeket fejlesszen ki, amelyek folyamatosan, jelentős mennyiségű, innovatív és jelentős társadalmi hatást kiváltó startupot eredményeznek. A CEU iLab küldetése, hogy hozzájáruljon a nagyszámú, magas színvonalú, gyorsan növekvő és társadalmilag felelős startupok létrehozásához.  A közép-kelet-európai régióban nincs hagyománya a vállalkozói oktatásnak sem a közép-, sem a felsőfokú oktatásban. A felsőoktatásból hiányzik a megfelelő készségekkel és innovációs képességgel rendelkező tehetségek következetes kinevelése. A CEU InnovationsLab visszahozza a vállalkozói oktatást és a projektgyorsítást oda, ahová való: a felsőoktatásba.” – mondta el dr. Kozma Andrea, a CEU iLab igazgatója.

ilab_mood_logo.jpg

Az idáig 8,5 millió euró összegű tőkebevonással, a csapatok révén 250 munkahely megteremtésével és több mint 300 résztvevővel rendelkező inkubátorház a csapatok számára az egyéni és képességfejlesztő mentorok, illetve folyamatos nyomon követés mellett lehetőséget biztosít a CEU releváns kurzusain való részvételre is. A programban résztvevők az egyéves időszak alatt a CEU iLab közösségi irodáját és annak eszközeit is használhatják, valamint részt vehetnek az ökoszisztéma fontosabb rendezvényein, ahol helyi és globális kockázati tőke-befektetőkkel, angyal befektetőkkel és más potenciális pénzügyi szereplőkkel is találkozhatnak.

A CEU InnovationsLab inkubációs programja ingyenes és mindenki számára nyitott. Szeptember 9-én közelebbről is meg lehet ismerni a programot: az iLab a CEU Nádor utcai épületében és online is várja az érdeklődőket az inkubációs programot bemutató estjére, melynek Facebook eseménye itt található: facebook.com/events/2767900803509352/

Az októberben induló kohortra 2021. szeptember 26-ig online lehet jelentkezni a CEU iLab oldalán.

A jelentkezési feltételekről és a programról részletesebben szintén az iLab weboldalán lehet olvasni: https://www.ilab.ceu.edu/incubation