Óriási lehetőség előtt egy magyar startup: jelentkezz a Berkeley Egyetem inkubációs programjába!

Másfél hónapos képzésen vehet részt egy magyar csapat a Szilícium-völgyben

Másfél hónapon keresztül, 2016. október 1. és november 15. között magyar startup is részt vehet a Berkeley Egyetem Skydeck inkubációs programjában a Kereskedőház InnoTrade programjának köszönhetően. A részvételt nyert vállalkozás szakmai mentor folyamatos támogatása mellett teheti sikeressé fejlesztését.  

A Kaliforniában működő Berkeley Egyetem Skydeck inkubációs programja a Szilícium-völgy elismert oktatási és tudományos műhelye, amely feltörekvő vállalkozások számára segít az amerikai piacra lépésben. A Magyar Nemzeti Kereskedőház InnoTrade kezdeményezésének köszönhetően a programban való részvételt és a San Franciscó-i szállást biztosítja a szakmai zsűri által kiválasztott vállalkozás két képviselőjének. 

silicon-valley.jpg

Szakmai mentorok nevelik ki a következő startup sikersztorit

A program kiemelt hozadéka, hogy a kiutazó magyar startup folyamatos kapcsolatban áll majd egy, a projekt fókuszával megegyező területről érkező mentorral, aki segítséget nyújt a képzés keretében megvalósuló workshopokra történő felkészülésben, valamint hasznos tanácsokkal lát el a projekt sikeresebbé  tétele érdekében.  

A program időtartama alatt a mentor folyamatos támogatása mellett továbbá lehetőség nyílik a Skydeck teljes infrastruktúrájának használatára, a Berkeley Egyetem előadásainak látogatására, és hetente egyszer a szakmai fejlődést célzó eseményeken való részvételre is.  

​​A képzés mindemellett egyedülálló lehetőséget biztosít az amerikai jogi és gazdasági környezet, illetve üzleti kultúra megismerésére, továbbá arra, hogy a kiválasztott startup bekapcsolódjon a nemzetközi vérkeringésbe, networking események keretében bővítse nemzetközi kapcsolatrendszerét, és befektetőkkel találkozzon. 

Az InnoTrade program zsűrije várja azon startupok jelentkezését az http://www.innotradeprogram.hu/berkeley.html weboldalon, akik működő prototípussal rendelkeznek, a globális piacot célozzák, illetve legalább egy éve aktívan dolgoznak a projekten. Ezen felül fontos a startup nemzetközi versenyképességének bizonyítása már elért eredmények révén.  

A jelentkezés további feltétele a one pager elküldése, illetve annak részletes, legalább másfél oldalas bemutatása, hogy miért az adott csapat a legalkalmasabb a programban való részvételre és annak révén pontosan milyen eredményekre, találkozókra számít, továbbá előreláthatólag heti bontásban milyen feladatokat vállal a program mellett. Az anyagokat az innotradeprogram@tradehouse.hu e-mail címre várják szeptember 11-ig. 

http://skydeck.berkeley.edu