Mosást és vasalást rendelni online? Ez a magyar startup megoldja!

Közel 50 milliós befektetést kapott a Neatly

Hiánypótló szolgáltatást indított tavaly ősszel a Neatly nevű magyar startup. A cég online megrendelésre közvetít lakossági ügyfelek számára professzionális ruhatisztítást és vasalást, egyelőre Budapesten. Illetve az Airbnb-n szállást kiadóknak kínál komplett lakástextil bérbeadást. A Neatly növekvő népszerűsége a befektetők figyelmét is felkeltette: a Prosperitás Tőkealap közel 50 milliós tőkével szállt be a startupba.

Tavaly ősszel startolt a Neatly, mely a ruhatisztítás és vasalás területén célozza meghonosítani ugyanazt a „sharing economy” (megosztás alapú gazdaság) modellt, amire az Über a személyszállítás, az Airbnb a szálláskiadás, vagy a magyar Rendi a lakástakarítás piacán épít.

neatly_foto.jpg

A Drukka Startup Stúdió keretében induló Neatly online felületén egy kattintással bárki rendelhet vegytisztítást, vasalást, illetve mosás-vasalás kombinációját, a munkát pedig a céggel szerződött vállalkozók végzik el. A startup egy minimum rendelés esetén a ruha el- és visszaszállítását ingyenesen vállalja.

A lakossági igények kielégítése mellett a rövid távú ingatlan bérbeadás felfutásával párhuzamosan egyre jobban pörög az Airbnb-zőknek nyújtott szolgáltatás is: a Neatly saját lakástextil készletét adja bérbe a tulajdonosoknak. Erre nagy a kereslet, hiszen a rövid távú lakáskiadás kapcsán az ágynemű, a törölköző és egyéb textíliák gyakori mosása és cseréje jelentős munkamennyiséget igényel.

50 milliós befektetés nemzetközi terjeszkedésre

Világszerte már több online ruhatisztítás közvetítő oldal, illetve mobilalkalmazás működik sikeresen – pl. a Washio, az Ediaxi, vagy a Mywash – Magyarországon, illetve Közép-Európában, viszont nincs jelentős konkurense a Neatly-nek. A GB & Partners alapkezelő által menedzselt Prosperitás Proseed Közös Magvető Kockázati Tőkealap kapott tőkebefektetést a startup a szolgáltatás továbbfejlesztésére, illetve külföldi piacra lépésre fogja fordítani.

„A tőkebevonással egyrészt növelni tudjuk az üzemméretet, hogy még gyorsabb és rugalmasabb legyen a szolgáltatás. Továbbá az Airbnb-zők számára a lakásüzemeltetés során felmerülő forgóeszköz szükségleteket is kielégítjük majd, legyen szó kis adagos samponokról, tusfürdőkről, a toalett-papíron és tisztítószereken át a szuvenírekig. Már a befektetés pillanatától megkezdődött az előkészület a régiós piacokon való megjelenésre, így Bécsben és Prágában már 2016-ban elindíthatjuk szolgáltatásaink egy részét.” – fogalmazott Király Máté, alapító.

A Neatly szolgáltatása egyelőre Budapesten érhető el, azonban a cég mérlegeli a lehetőségét, hogy további nagyobb hazai városokban is megjelenjen. A ruhatisztítás és vasalás közvetítést az eddigi tapasztalatok alapján főként édesanyák és fiatal párok veszik igénybe.