Szeptember 1-ig lehet jelentkezni a Budapesti Metropolitan Egyetem startup programjára!

Speed mentoring eseményt tartottak a METU Garage szakértőivel

A kánikula már megérkezett, de a magyar startup ökoszisztéma még nem kezdte meg a nyári vakációt. A Design Terminal által szervezett, Summer Office nevű rendezvény keretében a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Drukka Startup Stúdió speed mentoring eseményt szervezett, melyen több tucat hazai startupper kaphatott szakértő mentoroktól tanácsot többek között tőkebevonás, cégépítés, applikációfejlesztés, piacralépés és marketing területen.

Speed Mentoring néven tartott startupoknak tanácsadói eseményt a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) illetve a Drukka Startup Stúdió a budapesti Kőlevesben megrendezett Summer Office keretében. A rendhagyó rendezvényen a résztvevő startupperek rapid randi stílusban (10 perces négyszemközti beszélgetés során) kaptak tanácsokat, illetve válaszokat szakmai kérdéseikre.

drukka_speed_mentoring_foto.jpg

Mentorként Csaba Zoltán, a METU stratégiai igazgatója, Jákó Eszter, a METU marketing- és kommunikációs vezérigazgató-helyettese, Bohner Tamás a Drukka Startup Stúdió alapítója, Földesi Árpád, a METU stratégiai projekt igazgatója, Balogh Péter, a Baconsult alapítója, illetve Király Zsolt, a METU egyetemi docense vettek részt az eseményen.

METU GARAGE: szeptember 1-ig várják a jelentkezéseket!

A Speed Mentoring aktualitását az adta, hogy közeledik a METU GARAGE vállalati akcelerációs program jelentkezési határideje. A Budapesti Metropolitan Egyetem és a Drukka Startup Stúdió közös kezdeményezésébe olyan startupok jelentkezését várják, melyek multimédiával, IT/telekommunikációs kezdeményezésekkel, kreatív iparral, turizmus-vendéglátással kapcsolatos projektekkel, kommunikációval, HR-rel vagy HR techkel, belsőépítészettel, designnal vagy formatervezéssel foglalkoznak. Jelentkezni szeptember 1-jéig a program honlapján lehet.

60 millió forintos befektetés és mini MBA

A METU GARAGE-ba jelentkező startupok ötleteit az egyetem neves oktatói és elismert szakemberek bírálják el. A szakmai zsűri az innovatív vállalkozásokat egyenként maximum 60 millió forint értékű tőkebefektetéssel támogatja, valamint a Drukka Startup Academy közreműködésével folyamatos szakmai mentorálással és négyhónapos akcelerációs szolgáltatással díjazza. A programba bekerülő jelentkezők emellett a METU akkreditált képzésén is részt vesznek, amelynek végén Egyetemi Mesterkurzus Oklevelet és Mini MBA Diplomát szerezhetnek.